انتقال استادان عضو هیات علمی فقط با موافقت واحد مبدا و مقصد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس واحد فیروزکوه در نخستین جلسه مشترک مدیران کل حوزه معاونت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «هدف از این جلسه بیان مشکلات حوزه آموزشی و بررسی راه کارهای رفع این مشکلات با هم اندیشی و همکاری مدیران کل حوزه آموزشی سازمان مرکزی است.»
دکتر علی اصغر رستمی با بیان برخی مشکلات واحد فیروزکوه در حوزه آموزشی افزود: «مهمترین مشکل واحد اکنون کاهش دانشجو در برخی رشتهها مثل رشته ریاضی، اقتصاد و فنی و مهندسی است. این کاهش دانشجو و به دنبال آن مازاد عضو هیات علمی در این رشتهها موجب شده است که از نظر درآمدی واحد دچار چالش شود.»
رستمی گزارش داد: «تا سال ۱۳۹۳ این واحد ۶۷ رشته دایر در مقاطع گوناگون داشته است لیکن در دوسال اخیر با پیگیریهای مداوم و حمایت سازمان مرکزی موفق به اخذ مجوز در ۴۳ رشته در مقطع ارشد و دکتری شدهایم و اکنون بیش از ۱۱۰ رشته فعال هستند. ۹ رشته دکتری، ۴۹ رشته ارشد و بقیه کارشناسی و کاردانی بوده و در تلاش هستیم 10 رشته جدید نیز به این مجموعه اضافه کنیم. لیکن علی رغم همه تلاشهای صورت گرفته، به دلیل اینکه مجوز رشتههای مشابه در واحدهای نزدیک تهران، به ویژه واحدهای همجوار داده شده، کماکان مشکل کمبود دانشجو باقی است.»
رئیس واحد فیروزکوه از مدیران کل سازمان مرکزی خواست در برخی رشتهها که به دلیل وجود زیرساختهای مناسب و اساتید توانمند دارای رتبه در سطح استان و کشور هستیم را به عنوان قطب این رشتهها در فیروزکوه معرفی کنند تا دانشجویان به سمت واحد فیروزکوه گرایش بهتری داشته باشند. از صدور مجوز رشتهها بصورت موازی و در واحدهای همجوار هم خودداری شود.
وی افزود: «با توجه به اینکه بخشی از موظفی اساتید هیات علمی واحد، به ویژه در رشتههای کمدانشجو، اکنون در واحدهای دیگر پر میشود، معاون آموزشی میتواند ازطریق قانونی، هزینه حقوق و دستمزد این اساتید را بین واحد میزبان و مبدا بگونهای تقسیم کند که به واحد مبدا از نظر اقتصادی کمک شود.»
پس از بیان مشکلات از سوی رئیس واحد، هریک از استادان مدیران گروه و معاونان نیز به طرح دیدگاههای خود پرداختند.
مدیر کل ارزیابی و نظارت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: «در زمینه جذب رشتههای جدید و بخصوص رشتههایی که از نظر موضوعی میان رشتهای به حساب میآیند، معاونت آموزشی سازمان مرکزی علیرغم اینکه اکنون وزارت علوم سختگیریهای زیادی برای اخذ مجوز رشته انجام میدهد، کمک خواهد کرد. البته باید تمام موارد مدنظر وزارت علوم از نظر استانداردهای قانونی رتبه هیات علمی رعایت شود.»
دکتر صانعی بر موضوع تسریع ارتقای هیات علمی تاکید کرد و افزود: «اکنون پرونده مربوط به ارتقای اساتید از مربی به استادیار تا ۱۵روز و از استادیار به دانشیار حدکثر تا سه ماه فرایند اداری را طی میکند که شرایط حاضر نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست.»
دکتر عباس گوهری رئیس مرکز برنامهریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی هم گفت: «دفتر برنامهریزی دو مسئولیت مهم دارد. یکی تصویب رشتههای جدید است که باید هر واحد براساس هیات علمی موجود و نیازهای کشور رشتههای جدید پرطرفدار را شناسایی و با پرکردن فرمهای لازم، از سازمان مرکزی و دفتر برنامه ریزی درخواست کند. البته باید توجیهات فنی کامل و گویا باشد. وظیفه دیگر این دفتر بازنگری در رشتههای موجود است. مثلا الان اجازه جذب هیات علمی در برخی رشتهها به دلیل عدم نیاز کشور و نبود دانشجو داده نمیشود.»
مدیرکل امور هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان توضیحاتی درباره مشکلات حوزه آموزشی اظهار کرد: «کمبود دانشجو فقط مربوط به فیروزکوه و دانشگاه آزاد اسلامی نیست بلکه در کل کشور به دلیل توسعه بیرویه و غلط دانشگاههای علمی کاربردی، غیرانتفاعی و پیام نور الان کمبود دانشجو و صندلی خالی در دانشگاهها وجود دارد.»
دکتر علیرضا وحیدی افزود: «در دوره جدید تصویب رشتهها تسهیل شد و بسیاری از واحدهای دانشگاهی توانستند رشتههای مورد نیازشان را دایر کنند البته درخصوص شناسایی زیرساختهای واحد دانشگاهی به دلیل فرصت کم کارزیادی انجام نشد و الان در حال رفع مشکلات و سامان دهی رشتهها هستیم.
وی بیان کرد: «با قطببندی رشتههای دانشگاهی در آینده هر واحد با توجه به استعدادها و زیرساختهای خود شامل وجود هرم هیات علمی، کارگاه و آزمایشگاههای مناسب به عنوان قطب یک یا چند رشته در یک یا چند مقطع تحصیلی معرفی خواهد شد و دانشجویان با این روش در واحدهای مختلف مدیریت و هدایت خواهند شد.»
وحیدی درباره اساتید هیات علمی مازاد توضیح داد: «تمام این اساتید در واحدهای دانشگاهی نزدیک ساماندهی شده و ساعات موظفی خود را تکمیل میکنند و بار هزینهای این اساتید هم با مشارکت واحد میزبان پوشش داده خواهد شد.»
وی درباره جذب هیات علمی جدید گفت: «از اول دی سایت جذب برای رشتهها و واحدهایی که هیات علمی نیاز دارند باز خواهد بود.»
وحیدی نوید داد که بیش از ۵۰۰۰ هیات علمی جدید جذب دانشگاه خواهد شد.
وی تاکید کرد در بهمن از طریق تکمیل ظرفیت تعداد قابل توجی دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری جذب واحد فیروزکوه میشوند.
مدیرکل امور هیات علمی دانشگاه آزاد تاکید کرد: «انتقال استادان عضو هیات علمی فقط با موافقت واحد مبدا و مقصد امکانپذیر است که این به عهده خود هیات علمی متقاضی انتقال است.»
وحیدی بر مدیریت اساتید هیات علمی، حقالتدریس و مدعو از طریق سامانه کنترلی تاکید کرد و گفت: «با راه اندازی سامانه تدریس در آینده نزدیک شاهد یک تحول اساسی در اساتید و حتی واحدهای قابل تدریس در هر واحد خواهیم بود.»
انتهای پیام/